tisdag 3 juni 2014

[ Maräng-Rice-Krisp ]

Nu tänkte jag dela med mej receptet av en riktig favorit hemma hos oss:

MARÄNG-RICE KRISP TÅRTA

Ingredienser

Tårtbotten:
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl rice krisp

Chokladkräm:
3 äggulor
3/4 dl socker
3/4 dl vispgrädde
50 gr smör 
100 gr mörk blockchoklad

Fyllning:
3 dl vispgrädde
(Jordgubbar)
(Banan)

Garnering:
50 gr mörk blockchoklad
(Jordgubbar)
(grädde)

150 grader i mitten av ugnen

Gör så här

1) Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd sist ner rice krispen.


2) Bred ut smeten i en långpanna, grädda ca 1 timme i

150 grader i mitten av ugnen. Låt gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.

3) Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt smöret i små klickar. Rör om tills smöret smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.

4) Dela marängbottnet till två lika stora delar. Bred ut chokladkrämen på det ena bottnet. Vispa grädden och bred den ovanpå. Lägg på den sista bottnet.

5) Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla den över tårtan. 

 Själv brukar jag lite variera och fylla kakan med olika ingredienser.

Sist såg den ut enligt följande:


Då lade jag utanpå kakan grädde istället för choklad och fyllde med BANAN.
Annars är JORDGUBBAR en riktig hit!!

Rekommenderar varmt, ljuvlig sommarkaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar