torsdag 10 oktober 2013

[ L som i ...]

...LINGON!!

Jag är definitivt ingen LINGON-fantast. Därför undrade jag nog många gånger vad jag skulle med alla dessa bär till, när jag plockade dem i somras? Lingon är liksom inget jag avskyr men ej heller något jag  föredrar. På en skala från 1-5 får Lingonet en ynklig 1, den får ligga där på bottnet tillsammans med Saltgurkan. Det är sådana produkter som kan passa till vissa maträtter, dock väldigt FÅ!!

Hur som helst, jag hittade ett recept på en Lingon-paj och tänkte vad tusan. Nu har jag min chans, nu ska jag använda upp en del av mina bär, så behöver man inte ha så dåligt samvete i vår när de ändå hamnar i soporna.


Pajfat från PENTIK


Pajen blev ätbar.
Så jag antar att den egentligen smakar rätt bra med tanke på mina icke-lingon-gillande smaklökar!!

Vad brukar du göra av dina LINGON??

5 kommentarer:

 1. Den ser väldigt smarrig ut!! Jag är liksom uppvuxen med att man skall sätta lingon på allt - till alla maträtter och gärna på spenatplättarna också...såå vad gör jag med lingon - inget! Men är mammsen snäll och hämtar syltburkarna; javisst - då drar jag fram syltburkarna vid middagstid..till ugns-&gryträtter tycker tom jag att det passa ;)

  SvaraRadera
 2. Jag älskar lingonkvarg! Rör ihop en burk kvarg med 2 dl vispad grädde och lingonsylt/rårörda lingon. Åh, nu börjar snålvattnet rinna...

  SvaraRadera
 3. Ja tycker inte heller om lingon, alls!! Men VISPGRÖT!! Koka ihop med vatten och socker, sila ( viktigt, så man får bort de elendiga lingonskalgen), tillsätt mannagryn, ju mindre desto luftigare blir gröten. Koka, vispa länge, direkt den tas från spisen tills konsistensen är som vispgrädde! Ljuvligt gott! Och smakar inte alls lingon! Brukar göra med röda vinbär o, men smaken blir mycket svagare!

  SvaraRadera
 4. TACK för tipsen hörni. Kanske jag sen åxå får användning för mina LINGON :)

  SvaraRadera
 5. Pröva denna: http://www.kinuskikissa.fi/puoloffee-piiras/
  Mums! :)

  SvaraRadera