onsdag 23 oktober 2013

[ Goda råd ]

Det är en djungel... en djungel av "GODA RÅD"!!
Ingen lätt match att var förälder och vem ska man lyssna på?

Någon ammar sin unge tills den är över 1 år, någon annan skulle aldrig ge välling medan den tredje endast ger hemgjord mat eller ekologiska/inhemska produkter.

Vissa har absolut ungen att åka bakåtvänd ända till 2 års ålder, andra har inte sitt barn för tidigt att sitta matstolen/vagnen p.g.a. ryggen och en del är livrädda för kemikalier och undviker därför alla tvålar, hudkrämer, plast och en-gångs-blöjor.

Någon följer tider och rutiner till punkt och pricka, medan andra vill vara ekonomiska och köper alltid kläder/prylar på loppis.

Vissa har alltid ungen ute i vagnen och sova, någon annan skulle aldrig ge "onödiga" mediciner/vaccin åt sitt barn medan den tredje är galet rädd för baciller och skulle därför aldrig besöka t.ex ett familjecafé med en massa barn, samtidigt som de kokar varje dag alla nappar och nappflaskor.

En del är hemma med sina barn tills de fyller 3 år, medan andra lämnar bort sitt barn övernatten första gången vid ett par månaders ålder.

Och så vidare.... ser ni mitt dilemma??!

Härliga tider
11 kommentarer:

 1. Det enda du behöver för att få svar på detta dilemma är sunt bondförnuft! Hur gjorde din mamma, det blev ju folk av dej, inte sant? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att du har rätt :)

   Radera
  2. Nåt tror jag ju iaf att jag lärt mig på praktiken på 10 v snart! ;)

   Radera
 2. Tja, för vissa av dina "dilemman" finns det ju i alla fall rekommendationer, som finns till för att de är tänkta för barnets bästa! Som att amma tills barnet är i alla fall 1 och åka bakåtvänd till 3-4 års ålder, så det tycker jag man gott kan följa! Och när man lämnar barnet på dagis beror väl för det mesta på ekonomin, knappast skulle många frivilligt lämna en 9 månaders på dagis om det inte var för att man helt enkelt är tvungen. Bästa är ju att stanna hemma så länge man har råd, och har man inte råd är man inte en sämre förälder för det!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är viktigt att amma till 1 års ålder och ha barnet att åka bakåtväng till 3-4 års ålder, dock känner jag verkligen inte många som just följt dessa rekommendationer? Och det där med amningen är inte möjligt åt alla heller (including me!). Verkligen inte lätt det här...

   Radera
 3. Sötaste paketet! och vilka översöta födelsemärken <3 -ninni-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår "lilla" klimp!! :) Och födelsemärkena kommer väl att försvinna om några år, tror jag.

   Radera
 4. Äh, du och din karl vet bäst! Det som funkar för andra funkar kanske inte för just dig!
  Amanda har förresten just smultronmärke på halsen. Nu då hon går på ettan har det bleknat rejält. Det växer bort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt!
   Okej så "smultronmärken" håller ändå i sej så pass länge. Nå vi får se hur det går med hans.

   Radera
 5. Du vet vad som är bäst för er lilla filur :) Alla har sina egna råd och rekommenationer men i slutändan är de du som bestämmer.
  Mina barn är uppväxta på NAN, burkmat, använt hoppgunga & gåstol, suttit i matstol från ca. 5 mån ålder, slicka i hundens matkippa och åker fel i bilen enligt rekommendationerna. Vi följer inte alla råd och rekommendationer men vi är alla glada och nöjda och de tycker jag är huvudsaken :)

  SvaraRadera