måndag 16 september 2013

[ En matstol? ]

Har funderat en del på matstolar. Alltså åt Alfons. 
Är inställd på en modell som fungerar i flera år, alltså typ STOKKEs Tripp Trapp.

Men det finns ju också liknade modeller av andra tillverkare, så som Emma & PikkuPiia...

Någon som har erfarenhet av dessa billigare modeller?

Alla liknar ju rätt mycket varandra. 

 * BESLUTSÅNGEST*

8 kommentarer:

 1. ronja fick stokkes tripp trapp till dopgåva, så den väntar vi med spänning på att få börja använda.

  SvaraRadera
 2. Annika i genböle16 september 2013 21:07

  Vi köpte en stokke till Philip för 7år sedan och den har använts sedan dess med båge o sittdyna o ryggdynan o utan det däremellandå han växte o blev stor ,då lillebror Raphael föddes för 3år sedan fick han den o nu snart kan Hampus ha den. "dyr" i inköp men så värd sitt pris. Ser ut som ny fortfarande.

  SvaraRadera
 3. Stokke är jättebra och växer med barnet. Negativt är att den är jättejobbig att rengöra och färgen tenderar spricka sönder ( har iaf gjort så på vår och flera bekantas).

  SvaraRadera
 4. Klottet är lätt att rengöra vartefter. Vi är andra ägarna av en "genomskinligt vit" stokke och vi gillar den mycket, färgen har inte spruckit åtminstone på vår version. Stadig och snygg. Kan förstås inte jämföra med de andra modellerna...

  SvaraRadera
 5. Vi fick också Stokke Tripp Trapp till dopgåva. Min guddotter har en sådan vit och en begagnad på landet. Föräldrarna till henne har varit riktigt nöjda så ser också framemot att få mata Milli i den istället för babysittern :)

  SvaraRadera
 6. Vi hade en gammal Emma - den va ok, men sitsen ville int riktigt mera hållas på plats, fast hur man spände den (den hade skruvats ihop och isär säkert ett 10tal ggr så..).. Så köpte vi en PikkuPiia och den har fungera hur bra som helst! Har använt den snart 1½ år och helt som ny.. Vi har en lackad version, så vet int hur den vitmålade beter sig, men vår ha varit jätte lätt att torka av, och ytan är helt hel ännu..
  Har dock en klasskompis som berättade, att deras dotter int gick med på att använda sin stokke som junior-stol mera - för den va ju en baby-stol! Vi har int haft problem me de, men alla e ju så olika =)
  /Fia & Aaron

  SvaraRadera
 7. Själv har jag ingen av dessa stolar men jag tycker det är enklare att städa alla matrester (som flyger på golvet då ungen ska äta själv :D) ifall man kan sopa/torka lätt under stolen. Skulle inte köpa en matstol som har såna stödben som stocke så det kan samlas mat under och man inte kan sopa under...
  Trevlig fortsättning på hösten! :)

  SvaraRadera
 8. Oj här har jag bestämd åsikt! Stokke alla gånger! S hade en Stokke liknande stol men den var inget bra alls. Den vi har hemma nu har vi hat redan i 7 års tid och den kommer hänga med 70 till. Målade min svart och den kommer passa vart som helst - när som helst! Jag hejjar på Stocke. Och till den finns en massa tilläggsprylar, bågar, dynor. You name it!

  SvaraRadera