måndag 18 mars 2013

[ Vinterdag ]


Ljuva Vår-Vinter VÄDER!
Vi passade på att ta en färd ut på isen igår i gott sällskap.

Med oss hade vi en liten picnic, var man bl.a. kunde hitta nybakta Havreflarn.
Tänkte dela med mej av receptet (som kommer från MUMINMAMMANS KOKBOK ) eftersom de blev lite farligt goda om jag får säga det själv...

MUMINMAMMANS HAVREFLARN:

2 dl Vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
150 g Smör
2 dl Socker
3/4 dl Sirap
2 dl Havregryn
1/2 dl Grädde

- Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker.
- Smält smöret och rör det poröst med socker och sirap.
- Blanda ner mjöl, havregryn och sist grädde.
- Klicka ut smeten på bakplåtspapper-klädd plåt med hjälp av tesked. Klicka ganska glest eftersom smeten flyter ut under gräddningen.
- Grädda 5-10 minuter i 200 graders värme, tills kakorna är platta och guldgula.
- Låt dem svalna några minuter och lossa dem sedan med stekspade.

Klara för att avnjutas!!

2 kommentarer:

  1. Mmm, måste prova dessa flarn. Men hur mycke grädde ska de va?
    Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. det är nu uppdaterat, hade glömt bort deciliter... lönar sig verkligen att prova dessa!

      Radera