torsdag 14 mars 2013

[ Limpa ]

 Jaa hörni, det blev ju sen också ett nytt bröd redan igår...
Det var busenkelt att kasta ihop och blev väldigt saftigt. Så om någon känner sej sugen kommer receptet här:

8 dl rågsikt
 (hittade själv inget rågsikt i finska mataffären, men läste på internet att man kan blanda ihop det själv: 60 % vetemjöl - 40 % rågmjöl)

2 dl rågkross
1dl havre- eller vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat (matsoda)
1 dl lingonsylt
2 msk sirap
5 dl naturell yoghurt

 Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt.
Klicka degen i en smord och bröad form, ca. 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1h.
Stjälp upp brödet och låt svalna på galler.


Mumsigt frukostbröd!!

Om man hellre eller OCKSÅ vill testa på söndagens bröd hittar ni receptet HÄR!

Trevliga bak-stunder!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar