lördag 16 februari 2013

[ Första prylen ]


Lillusens första prylar har blivit inhandlade. Vi försöker sakta men säkert samla på oss alla nödvändigheter. 
Nu återstår endast en väldigt viktig sak: 

VAGN. 

Uff,jag får sån beslutsångest av bara tanken. 
Gammal/ny, vilken färg, modell, märke, vilka hjul och alla andra viktiga bekvämligheter...
Jag blir helt snurrig av bara tanken.

Tips, tankar och åsikter är mer än välkomna!!

12 kommentarer:

 1. Hej! Jag tänkte nu bara dela med mig och berätta att vi köpte en brio combi- vagn, begagnad för 270e och har varit supernöjda med den. men joo, det är en hel djungel när man ska välja... :)
  h. karin (ninnis syrra)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kollat mycket på Tori.fi och mest på Brio & Emmaljunga... får se när man skall ta sitt beslut!! :)

   Radera
 2. Vi har Emmaljungas citycross och jag älskar den! Dyr som attan om man köper ny, men värt pengarna många gånger om. Plus att man får välja mellan en massa olika färgkombinationer! :-) Bra på stan och hemmavid (vi bor ju på vischan) + att den funkar ännu 1,5 år senare. Lycka till med letandet och väljandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset... det eventuellt en Emmaljunga, men knappast en splitter ny, fast man får se :)

   Radera
 3. Jag sku ha kunnat ha hur många vagnar som helst. Själv hade vi en beige gesslein med pumpbara hjul. Sku jag nu köpa så sku jag köpa gesslein med stora hjul men som man kan byta framhjulen till små svängbara. Vår vagn används nu av tredje barnet och har aldrig haft något sönder. Liten och platt blir den ihopsatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har funderat lite fram och tillbaka med hjulen och tror att det blir såna där pumpbara hjul. Men det är ju inte så dum idé det där med att man kan byta ut hjulen till en mindre modell om man vill... ska lägga det bakom örat.

   Radera
 4. Olen ajatellut ehkä laittaa myyntiin meidän tyttären BRIO Sing yhdistelmävaunut. Väri on harmaa/musta.
  Ostettu uutena kesällä 2010 ja otettu käyttöön tammikuussa 2011. Vaunukoppa on kuin uusi. Ratas osakin on mielestäni hyvässä kunnossa. Ainoastaan aurinko on hieman haalentanut mustaa väriä rataksen alaosassa.

  SvaraRadera
 5. För oss har Bugaboon varit överlägset bra. Snyftade då jag sålde den. Fungerade på alla underlag. Och om jag mot förmodan någon gång skulle behöva en vagn igen så är det en sådan jag skulle köpa :)

  O man gillar mer bastanta vagnar så tycker jag Kronan är en pärla. Så snygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kronan var ny för mej, skall ta och kolla in det märket! :)

   Radera
 6. Mina tips o åsikter :)
  Färg: Nånting mörkt, speciellt om man har en kombivagn. Har du en liten filur som äter mat/glass/annat jum jum i vagnen så e de ju inte så kiva med en massa fläckar överallt.
  Hjul: Vart tänker ni gå? Går ni över stock o sten e gummihjul absolut de bästa. Desto tygnre desto bättre (säger en som har haft två 30 kg hundar o en baby;) )
  Så här av erfarenhet o barn så har vi använt vår vagn-vagn (alltså så babyn har luggit i den) i ca. 7 månader. Sen har vi blivit för aktiva o ha tänkt hoppa ut därifrån. :)
  I detta hushåll finns 3 st vagnar, en Ora kombi-vagn vår sk. panssarvagn som du kan använda vart som helst. Tugn så tusan o gummihjul. Bra vardagsvagn när man går ut o gå med hunden.
  En Brio spinn (med hårda hjul) som passar bra för stadspromenixar, ryms i bilen men passar kanske inte en baby, för man måste nästan kunna sitta i den eftersom ryggstöden inte går att fälla ner helt.
  Och sen vår Moon Kiss som vi använder som rese-/shoppingcenter vagn. Lätt, liten o ryms överallt o man kan fälla ner ryggstödet helt så den passar ochså bra för en riktigt mini-me:) Vi har också en påse som man kan sätta den i om man t.ex. flyger myky, då slipper man flygbolagens "plastpåse-rumba" ;)
  Plus finesser som jag gillar, integrerat myggnät och du kan vända sitt delen både mot dej själv eller färd-riktningen. O kom ihåg bagagdelucka! reser ni myky till Borgå som testa att den ryms, för de e inte alls de enklaste :D
  Nåja...nu har jag skrivit en roman o barnvagnar så nu ska jag sluta :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med romaner och roligt med andras åsikter och erfarenheter. Som det ser ut nu har vi siktat in oss på en bastant vagn men gummihjul. Tror ändå att jag kommer mest att röra mej på stora vägar (asfalt och sand),och väldigt lite på smockfulla trottoarer och i butiker. Man får väl inhandla en lite mindre city-vagn i så fall :)

   Radera
 7. Jag rekommenderar också en ordentlig bastant vagn till "vardags körande". Med stora hjul! (på vår dubbelvagn är ju hjulen stora, och framhjulen dessutom svängbara, och det är verkligen ett plus!) och sen en lätt o liten resevagn som man lätt får med i bilen, då man ska ti stan el shoppingcenter osv :)

  SvaraRadera