lördag 15 januari 2011

DAG3 del 2

Äntligen hade vi kommit över Donau och kunde nu blicka ut över en stor del av Pest sidan.

Efter att ha njutit av utsikten kände vi oss sugna på lite mellanmål. Och vilken tur vi hade. Av en slump stannade vi vid rätt "kiosk", dom tillverkade nämligen "munkarna på rör" ( har ingen aning om vad ungrarna kallade dem)och man fick välja bland olika kryddor som ströddes över ytan.

Efter några om och men bestämde vi oss för VANILJ. Mums, önskar verkligen att man kunde köpa såna i Finland!! Med ett botat sötsug gick vi mot de resterande sevärdheterna som fanns på dagens schema.


Först passerade vi Matthias kyrkan. Vid det här laget kände vi oss redan lite trötta och frusna, så vi traskade vidare utan att ge desto mera uppmärksamhet åt kyrkan i fråga. Nu återstod bara " Fisherman`s friend" som vi kallade slottet :) !! Men påvägen dit passade vi än en gång på att ta en titt ut över Donau floden. Denna gång syntes även Parlamentet riktit bra, en byggnad med en ofattbar mängd detaljer!!!Till sist anlände vi till Fisherman`s Bastion, som slottet egentligen hette, varifrån namnet kom förblev ett mysterium för oss!! Men en tuff byggnad var det ju och vi sku till och med ha blivit bjudna på en drink, möjligtvis shot uppe i tornet... men tyvärr fanns det ingen Fisherman`s friend, så vi gick ner igen!


Nu hade vi fullbordat listan över måste-se-sevärdeheterna och nöjt tog vi metron hem igen. Inom kvällsplanerna fanns ännu ett besök till någon pub, men istället besökte en av oss en frissa medan dom andra smutta på Ungerskt Rose vin på rummet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar